Urbàlia Rurana & La Romàntica del Saladar – La vespra i la festa

Tenim ací dos de les bandes més emblemàtiques del País Valencià que s’ajunten per tocar tots els estils possibles en la vespra de la festa major del poble: cercaviles, valsos, jotes, marxes mores, balls de rotgle, polques, xotis, pas-dobles i cançons de murga i del terreny.

L’evocació màgica de l’anhelada festa en honor al sant local i els instruments autòctons barrejats amb altres ja clàssics fan la resta. Les dolçaines s’imbriquen amb la secció de metall, l’acordió, el clarinet, la percussió i les veus a tot pulmó amb l’ànim valent i ben disposat a fer alçar el públic de les cadires i fer-los sentir la força de les arrels musicals.

Urbàlia i la Romàntica ja vam compartir escenari en un concert històric i multitudinari el 6 de maig de l’any 2000 a la plaça de Bous de València, en companyia també de Primera Nota. No se sap quantes vegades, ens hem barrejat a tocar en les matinades del pati del Festacarrer a Ondara, en les Llunes d’Agost al Muntanyar de Xàbia, a Massalfassar en les cantades del Cant al Ras i les Nits de Nadales i també integrats en la Murga de l’Infern d’aquest últim poble. En aquesta ocasió podreu escoltar un repertori ben festiu concebut per a una vespra de festa major, o també per al ball de plaça i la revetla.

 

FORMACIÓ

Per URBÀLIA RURANA

Jaume Gosàlbez: dolçaina, saxo, flauta i tarota

Carles Gil: acordió i mandolina

Toni Torregrossa: guitarra i guitarró

Bernat Pellisser: bateria

Per LA ROMÀNTICA DEL SALADAR

Rafa Soriano: flauta

Ximo Monllor: clarinet

Tolo Bas: fiscorn

Joan Vallés: trompeta

Hèctor Buigues: trompeta i fiscorn

Quico Rosselló: trombó

Salvador Cruanyes: bombardí

Joan Buigues: tuba