VOLVER A INICIO
  Presentació
  Discografia
  Principals espectacles
  Altres espectacles
  Agenda de concerts
  Fotografies
  Notícies
  FaceBook
   
  Tornar a inici
  E-mailFotografia de Serge Ferragud

Urbàlia Rurana en concert
De tornada a les ribes

en format de concert Urbàlia interpreta el repertori més ètnic arreplegat des de l'any 90 en què destaquen cançons de la terra i danses autòctones i de la regió mediterrània, seguint la filosofia dels seus sis treballs discogràfics.

De sempre Urbàlia Rurana ha reclamat un espai en les músiques del Mediterrani, de l'Europa del sud, ha volgut interpretar música valenciana emmarcada en aquest àmbit cultural més ampli. En consonància amb això, el grup fa un recorregut per diversos estils i formes d'esbargiment amb els que ens fem reconéixer com a mediterranis: tonades i cançons de celebració col·lectiva, de festa i de catarsi, per espantar els mals esperits: el cant de batre, l'havanera, la jota, el fandango, el ball pla, la tarantel·la, els aires macedònics, el zonaràdikos de Tràcia o la branda provençal.

De tornada a les ribes és, a més, el sisé i més recent treball discogràfic del grup.Jaume Gosàlbez
: dolçaina, saxo, flauta, tarota i veu
Carles Gil: acordió, mandolina i veu
Toni Torregrossa: guitarra, guitarró, mandocello i veu
Bernat Pellisser: percussions
Joan Buigues: tubaFotografia de Serge Ferragud

Sarau a la Plaça
Danses col·lectives i balls de parella

erbàlia Rurana és la formació valenciana pionera en el ball folk. Aquest moviment de recuperació del ball popular vuit-centista a base de polques, xotis, valsos, masurques i contradanses del centre i nord d'Europa, torna a impulsar-se a Occitània els anys 80. Urbàlia Rurana adapta aquest corrent de revitalització del ball de plaça a una versió valenciana i mediterrània en la que s'incorporen: jota, seguidilla, fandango, pas-doble, havanera, marxa mora, en la línia de la tradició valenciana, i hassapiko, zonaràdikos, omal, kalamatianós, tarantel·la, curenta, branda i altres danses de rotgle per tal d'incorporar balls d'altres regions mediterrànies. El resultat és un ball de plaça dinàmic i divers en què s'alternen balls de parella i danses col·lectives, apte per a tota mena de públic amb ganes de festa.

També fan una versió d'aquest espectacle en format de concert per a auditoris.Jaume Gosàlbez
: dolçaina, saxo, flauta, tarota i veu
Carles Gil: acordió, mandolina i veu
Toni Torregrossa: guitarra, guitarró, mandocello i veu
Bernat Pellisser: percussions i veu
Joan Buigues: tuba
Amb la col·laboració de:
Mariajo Algarra: animació de ball
Urbàlia Rurana & La Romàntica del Saladar
La vespra i la festa


eenim ací dos de les bandes més emblemàtiques del País Valencià que s’ajunten per tocar tots els estils possibles en la vespra de la festa major del poble: cercaviles, valsos, jotes, marxes mores, balls de rotgle, polques, xotis, pas-dobles i cançons de murga i del terreny.

L’evocació màgica de l’anhelada festa en honor al sant local i els instruments autòctons barrejats amb altres ja clàssics fan la resta. Les dolçaines s’imbriquen amb la secció de metall, l’acordió, el clarinet, la percussió i les veus a tot pulmó amb l’ànim valent i ben disposat a fer alçar el públic de les cadires i fer-los sentir la força de les arrels musicals.

Urbàlia i la Romàntica ja vam compartir escenari en un concert històric i multitudinari el 6 de maig de l’any 2000 a la plaça de Bous de València, en companyia també de Primera Nota. No se sap quantes vegades, ens hem barrejat a tocar en les matinades del pati del Festacarrer a Ondara, en les Llunes d’Agost al Muntanyar de Xàbia, a Massalfassar en les cantades del Cant al Ras i les Nits de Nadales i també integrats en la Murga de l’Infern d’aquest últim poble. En aquesta ocasió podreu escoltar un repertori ben festiu concebut per a una vespra de festa major, o també per al ball de plaça i la revetla.

Per URBÀLIA RURANA


Jaume Gosàlbez: dolçaina, saxo, flauta i tarota
Carles Gil: acordió i mandolina
Toni Torregrossa: guitarra i guitarró
Bernat Pellisser: bateria

Per LA ROMÀNTICA DEL SALADAR

Rafa Soriano: flauta
Ximo Monllor: clarinet
Òscar Marín: saxo alt i saxo tenor
Tolo Bas: fiscorn
Joan Vallés: trompeta
Hèctor Buigues: trompeta i fiscorn
Quico Rosselló: trombó
Salvador Cruanyes: bombardí
Joan Buigues: tuba