VOLVER A INICIO
  Presentació
  Discografia
  Principals espectacles
  Altres espectacles
  Agenda de concerts
  Ālbum de fotografies
  Notícies
  FaceBook
   
  Tornar a inici
  E-mail


Pastorets i pastoretes
Canįons de Nadal valencianes

Pastorets i pastorets

en un poble tan amic d'expressar-se musicalment com el nostre, les nadalenques han format part, al llarg del temps, dels cants de celebració d'aquesta reeixida data del calendari festiu. La religiositat popular fa que nasquen xiquets prodigiosos, baixen àngels del cel, arriben pastorets i ocórreguen meravelles... Els cossos, mentrestant, es reconforten amb suculentes olles, meloses pilotes, bon vi i aiguardent i, com sempre, els més joves demanen estrenes als més grans. Solemnitat, delectança i bon humor ben acordats en històries i sons que relaten els nostres costums.

Un repertori tan ric, tan divers, no pot restar en l'oblit. Per això, des d'Urbàlia Rurana ens hem posat mans a l'obra per contribuir a la difusió dels cants de Nadal amb aquest concert de Cançons de Nadal valencianes, una proposta musical, publicada en format de llibre-disc per Edicions Bromera, que recull nadales tradicionals de les nostres comarques, que fan palesa eixa gran riquesa i diversitat d'estils, amb temes molt bonics de cantar i sovint ben arcaics.

Aquest concert de cançons de Nadal valencianes està dissenyat per a espais preferentment tancats —auditoris, teatres, salons d'actes, esglésies—, en els que es puga realitzar en format acústic o amb el suport d'un equip de so menut, encara que es pot adaptar a altres tipus d'indrets i de condicions tècniques.
Jaume Gosālbez: saxo soprano, dolçaina, flauta, tarota i veu
Carles Gil: acordió, mandola, mandolina i veu
Toni Torregrossa: guitarra, guitarró, mandocello i veu
Joan Buigues: tuba i veu
Bernat Pellisser: bateria, percussions i veu